Halvdagsseminar onsdag 7. juni «Nye roller for bibliotekaren i UH-sektoren»

Nye roller for bibliotekaren i UH-sektoren

Halvdagsseminar 7. juni

Vi ønsker hjertelig velkommen til halvdagsseminar på Høgskulen på Vestlandet, onsdag 7. juni kl. 9-13.

Hvilken rolle kan universitetsbibliotekarene spille når fremtidens forskning skal ta form? Når forskere har tilgang på informasjon fra sitt eget kontor, hva kan bibliotekaren gjøre for dem? Er fagreferentenes rolle forbi?

Akademisk skriving er en viktig del av den generelle akademiske dannelsen. Hva skal bibliotekets rolle være i denne prosessen? Hva er fagbibliotekenes erfaring?

Vi utforsker behov og innhold i nye roller for fagbibliotek ved hjelp av Hilde Drivenes Johannessen, aktuell med sin nye bok «New Roles for Research Librarian: Meeting the Expectations for Research Support» som er skrevet sammen med førsteamanuensis Kari-Mette Walmann Hidle. Hilde Drivenes Johannessen er universitetsbibliotekar fra Universitet i Agder. I boken ser de på problemstillingen fra to ulike rolleperspektiv, noe som er spesielt viktig for å oppnå et velfungerende samarbeid. Johannessen kommer til oss for å dele hennes erfaringer fra dette samarbeidet.

I andre delen av seminaret får vi innsikt i arbeid med akademisk skriving ved Høgskulen på Vestlandet v/Solveig Kavli og Universitet i Bergen v/Michael Grote. Begge innledere har mye erfaring med akademisk skriving. Vi håper å utfordre innledere til å tenke nye og endrede behov i framtiden.

Det blir anledning til spørsmål og diskusjon.

Vi avslutter med lunsj og uformelt samvær med kolleger.

Tid: Onsdag 7. juni, kl. 09.00-13.00

Sted: Høgskulen på Vestlandet, Campus Kronstad, Inndalsveien 28, Fyrrommet i biblioteket

Påmelding: Klikk her for å gå til påmeldingsskjema

Påmeldingsfrist: 31.05.17

Pris: Kr. 250/350 for medlemmer/ikke-medlemmer

Med vennlig hilsen

NFF Bergen

For å velge tema for årets halvdagsseminar ble det gjennomført en spørreundersøkelse blant medlemmene i NFF Bergen. Tusen takk til alle som deltok i undersøkelsen!

Her er resultatet: https://skjemaker.app.uib.no/report.php?key=3269014x3f9635803d

Reklamer